Programează o vizită

AI NEVOIE DE UN DOCTOR?

FA-TI O PROGRAMARE CHIAR ACUM

Descoperă o echipa medicală de top chiar în orașul tău! 

Nicomed Alexandria

Contact

Pacientii si colaboratorii se pot adresa pentru programari si lamuriri la telefoanele:

0247/317664
0347/401550
0347/803570 – ambulatoriu si medicina muncii
0347/809144 – medicina de familie

nicomed_servmed@yahoo.com
www.nicomed-alexandria.ro

Alexandria – Str. Dunarii Bl.G103, Sc.F, ap.2
Luni – Vineri: 8:00 : 20:00

 

Întrebări frecvente

Am răspuns aici câtorva dintre cele mai frecvente întrebări ale dumneavoastră. Dacă aveți alte întrebări, vă rugăm să folosiți formularul de mai jos pentru a ni-le adresa. Vă vom răspunde cu plăcere în cel mai scurt timp.

Ce documente trebuie sa prezint pentru a beneficia de servicii gratuite?

Pentru ca un pacient sa beneficieze de servicii medicale gratuite in sistemul asigurarilor de sanatate este nevoie sa prezinte urmatoarele documente: 

1. Biletul de trimitere emis de un medic de familie sau specialist aflat in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate: – biletul de trimitere are valabilitate de 30 zile calendaristice de la data emiterii- biletul de trimitere trebuie sa fie completat corect de catre medicul emitent, sa poarte stampila si parafa acestuia. – biletul de trimitere tip „clinic” (emis catre specialitati medicale) poate fi emis de catre medici aflati in relatie contractuala cu orice Casa de Asigurari de Sanatate: CASMB, Case judetene, CASAOPSNAJ 

2. Cardul de sanatate: – orice pacient care doreste sa beneficieze de servicii medicale gratuite trebuie sa prezinte obligatoriu cardul de sanatate – exceptie fac: minorii; persoanele pentru care nu a fost emis cardul de sanatate (acest lucru se verifica la adresa http://siui.casan.ro:82/Asigurati/); persoanele care au refuzat ridicarea cardului de sanatate (acestea vor prezenta adeverinta de inlocuire a cardului de sanatate, cu o valabilitate de 3 luni) 

3. Un act de identitate: – pacientul trebuie sa prezinte in momentul prezentarii la sediul Centrului Medical MEMORMED un act de identitate (buletin de identitate, carte de identitate, permis auto, pasaport) in vederea identificarii acestuia. 

4. Sa fie asigurat: – pentru a dovedi calitatea de asigurat pacientul nu trebuie sa prezinte vreun document, ci in conformitate cu reglementarile in vigoare personalul Centrului Medical MEMORMED va face verificari pe baza CNP-ului in Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate http://siui.casan.ro:82/Asigurati/.

Doar daca pacientul figureaza ca asigurat in aceasta platforma poate beneficia de servicii medicale gratuite. – daca pacientul are certitudinea ca i se platesc contributii pentru asigurarile de sanatate dar figureaza ca neasigurat in platforma sus-mentionata va fi nevoit sa faca demersuri pentru indreptarea erorii la casa de asigurari la care este asigurat. – pentru ca exista situatii in care pacientii au certitudinea calitatii lor de asigurat dar la verificarile in platforma sus-mentionata apar ca fiind neasigurati, este recomandat ca acestia sa acceseze pagina sus-mentionata inainte de prezentarea la sediul Centrului Medical NICOMED cu scopul de a evita astfel refuzul acordarii serviciului medical.

Ce trebuie sa fac inainte de ecografia abdominala?<br />

Este recomandat ca inainte de ecografia generala (abdomen + pelvis) sa nu manancati cu cel putin 6 ore in prealabil, iar ultimele doua mese anterioare sa fie usoare.

De asemenea, este indicat ca pacientul sa ia timp de doua zile in prealabil medicamente antibalonare, in conformitate cu dozajul precizat in prospect. Astfel vor fi eliminate acumularile de gaze la nivelul stomacului si/sau al intestinelor si se vor putea obtine imagini de calitate cat mai ridicata.

Din aceleasi considerente, este important ca pacientul sa aiba scaun inainte de efectuarea ecografiei iar daca nu reuseste acest lucru in mod natural sa-si administreze medicamente impotriva constipatiei.

Pentru examinarea ecografica a zonei pelvine este necesar sa consumati 2 litri de apa in prealabil si sa nu mergeti la toaleta.

Ce trebuie sa fac inainte de recoltarea probelor biologice?<br />

Pentru recoltarea sangelui: Trebuie sa nu mancati nimic timp de 12-14 ore inainte de recoltare, aveti voie in schimb sa beti apa. Se cere o abstinenta de la alcool cu 72 ore inainte. Totodata un alt factor care poate influenta negativ rezultatele este tratamentul medicamentos. Medicul care va recomanda analizele va stabili daca tratamentul trebuie intrerupt sau nu. 

Pentru recoltarea exsudatului faringian: Recoltarea exsudatului faringian se face inainte sa va spalati pe dinti si inainte de consuma alimente sau lichide. 

Pentru recoltarea urinei: Recoltarea urinei se face dimineata la prima ora, la domiciliul pacientului, dupa o igiena riguroasa, din jetul mijlociu al urinei. Recoltarea urinei se face intr-un recipient steril numit Urocultor, care se poate achizitiona de la orice farmacie sau poate fi primit gratuit de la sediul Centrului Medical NICOMED. 

Pentru recoltarea secreţiilor provenite din zona genitală: Pentru recoltarea secretiilor genitale la femei se recomanda evitarea contactului sexual cu cel putin 48 ore in prealabil, incetarea spalaturilor vaginale, oprirea tratamentului endovaginal. Pentru recoltarea secretiei uretrale la barbati, pacientul nu trebuie sa urineze cu o ora inainte de recoltare. 

Pentru recoltarea materiilor fecale: Recoltarea materiilor fecale se face la domiciliul pacientului, in recipiente speciale, numite coprocultoare, care pot fi achizitionate de la orice farmacie sau obtinute gratuit de la sediul Centrului Medical NICOMED. 

Examenul coproparazitologic impune recoltarea fecalelor intr-un coprocultor fara mediu de cultura. Pentru un rezultat cat mai optim, acest examen necesita repetarea lui la interval de cateva zile deoarece ouale, chistele sau larvele unor paraziti nu se elimina zilnic.

 Examenul coprobacteriologic (coprocultura) necesita recoltarea materiilor fecale fie intr-un coprocultor fara mediu de cultura, fie intr-un coprocultor cu mediu de cultura (atunci cand materiile fecale nu pot fi aduse la laborator intr-un interval de 30-60 minute de la recoltare). 

Testul pentru depistarea hemoragiilor oculte necesita recoltarea materiilor fecale intr-un coprocultor fara mediu de cultura.

In cat timp sunt gata analizele?

Fiecare tip de analiza are un anumit termen de executie: Microbiologie: 5 zile lucratoare Citologie: 10 zile lucratoare Imunologie – Markeri endocrini si infectiosi: 10 zile lucratoare Analize uzuale – Biochimie si Hematologie: 72 ore .

Aceste termene sunt maxime, rezultatele putand fi gata si mai devreme. Ca in orice laborator de analize medicale pot aparea situatii care ar putea decala termenul de executie.

Aceste situatii sunt insa reduse la minim. Totusi, pentru a evita neplacerile cauzate de deplasari fara succes la sediul NICOMED pentru ridicarea rezultatelor, recomandam sa ne contactati in prealabil telefonic pentru a afla daca analizele dumneavoastra sunt finalizate.

Trimite-ne un mesaj